Viktor Trutt Ballettskole på Fornebu

12 des

562968_561669353851545_1089077900_n

Ballettskolen på Fornebu ble etablert av ildsjelen Viktor Trutt i 2004. I disse årene har han bidratt til å skape et lite kunstmiljø på Fornebu og man kan ikke unngå å bli smittet av hans engasjement og positivitet!

1385208_579365778795150_16910777_nViktor har en lang og spennende karriere innen dans. Han er utdannet ved Den norske Balletthøgskole og Operaens Ballettskole i Oslo, og har høyere utdanning innen dans og pedagogikk. Han har danset på Oslo Nye Teater, Nasjonalballettens scene ved Operaen, Nationaltheatret, Det norske Teater og mange andre. Samtidig ble han invitert for å både danse og undervise i Russland, Frankrike, Italia og andre steder. Per i dag er Viktor ansvarlig for undervisning av de fleste timene på skolen.

Klassisk ballet er undervist av Grete Brunvoll, den Norske Operas første prima ballerina. Hun er fortsatt aktiv danser og koreograf i alder av 84!

Selv om både Viktor og Grete offisielt avsluttet dansekarrierene sine, er begge stadig invitert til å delta i forskjellige arrangementer. Akkurat nå begge er aktuelle i ny Peer Gynt forestilling på Operaen.

Les artikkel om det i Budstikka her

Skolen har et veldig variert tilbud i alt fra klassisk ballet til hiphop og jazz med fokus på kvalitet i høysetet. Det er også tilbud for alle aldersgrupper: fra 2 år og oppover. photo 3Barnetimene er tilpasset barnas premisser: det skal være trygt og gøy. For mange er målet å lære seg å bevege seg til musikk for andre er målet å utvikle seg til profesjonelle dansere.

Det er noen av tidligere elever fra Viktor Trutt ballettskole som i dag danser i Nasjonalballetten ved den Norske Opera og Ballett og ved andre scener. Og det er veldig hyggelig, men Viktor sitt primære mål er å skape et miljø med hyggelig atmosfære der alle kan trives, lære, føle tilhørighet og ha det gøy. Det skal være et tilbud for alle.

photo 1

Det er to hovedopptak på skolen i januar og august. Men alle som har lyst å bli med er hjertelig velkomne året rundt. Man kan også ta en prøvetime om man ikke er sikker på hvilken type dans man skal velge.

 

Det kommer 2 hyggelig arrangementer:

Lørdag, 13 desember 12:30 er det Skoleavslutnings forestilling .

Søndag, 14 desember 18:00 forestilling i Snarøya kirke.

Alle er velkomne.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.