Snarøya Turn og Gym

21 nov

Ukens Aktivitet: Snarøya Turn og Gym
logo

I denne utgaven av ukens aktivitet her på FBUvel.no har vi valgt å presentere Snarøya Turn og Gym. Ikke minst fordi turn er en fantastisk idrett som gir både mye glede, men også styrke og kroppsbeherskelse som kan tas med inn i mange andre idretter.

Snarøya Gymnastikk- og Turnforening ble stiftet 9.januar 2012, og klubben er medlem av Norges Idrettsforbund og Norges Gymnastikk- og Turnforbund.
Initiativtakerne Bjarne og Gry har lang erfaring som trenere og ledere i Njård og andre klubber, og ønsker med nyetableringen å inspirere til allsidig aktivitet i et positivt, trygt og lærerikt miljø. Etter vel to års drift, har foreningen nå i overkant av 500 medlemmer.

Hva tilbyr Snarøya Gym og Turn av aktiviteter og hvem kan bli med?

Vi kan tilby Barnegym for de aller minste (3-6 år), samt Turn/Troppsgymnastikk og Rytmisk Gymnastikk (RG) for barn og ungdom (1.klasse og oppover). Alle som har lyst kan begynne hos oss, vi har tilbud for både nybegynnere og viderekomne.
Foreningen har i første omgang fokus på breddeaktivitet og oppvisning/show, men har en konkurransegruppe i RG som deltar i nasjonale konkurranser. Vi bygger også opp rekruttgrupper innen Troppsgymnastikk som planlegger å delta i konkurranser til våren.

Barnegym holder til på Snarøya Skole, alle andre grupper i Storøya Idrettshall.

Hvordan går man fram for å bli medlem?

Gå inn på nettsiden www.snaroyagymogturn.no . Under «Info» i menyen står det hvordan man går frem for å bli medlem og melde på parti.

Hvordan har foreningen utmerket seg i konkurranser eller mesterskap og har dere noen gode historier å fortelle?

Som ny forening, har vi foreløpig ikke så mange resultater å vise til. Flere av våre utøvere er enda for unge til å få bedømming, men vi har veldig mange lovende rekrutter som vi tror vil hevde seg bra i fremtiden!

Noen av våre RG jenter (rekrutt og junior) har deltatt og gjort seg bemerket i nasjonale konkurranser. I stormønstringen «Glade RG-dager» i Asker i mai, deltok vi med hele 30 jenter i alderen 6 til 13 år. Vår minirekrutt tropp gjorde en så god figur, at de ble tatt ut til å vise sitt ballprogram på oppvisningsgallaen som alltid avslutter Glade RG-dager. Det var stas!

Hvert år har vi jule- og våroppvisning hvor alle våre grupper får vist hva de kan til venner og familie, og da er det liv og røre i hallen på Storøya!

Hvordan ser dere for dere utviklingen av klubben framover? 

Det har vært en enorm pågang siden oppstarten for to år siden, og vi ser for oss en jevn økning av medlemstall også i fremtiden. Vi er opptatt av kvalitet på alle plan, med gode og kompetente trenere og ledere. For å etterkomme etterspørselen i fremtiden, og samtidig opprettholde kvaliteten – er vi realistisk sett avhengig av en bedre hallkapasitet i området. Drømmen er en egen Turn- og RG hall, og da er det egentlig ingen grenser for hva vi kan få til!

Turn på sommerleiren Turn juleoppvisning 3 Små RG- jenter Rekruttene som deltok i konkurranse i Skjeberg våren 2014 Gøy på sommerleir! Barnegym juleoppvisning 4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.