Geocaching – Digital skattejakt på Fornebu

14 nov

Denne ukens aktivitet kan beskrives som en slags digital skattejakt i det fri. Geocaching er et høyteknologisk spill der GPS blir brukt for å finne skjulte «geocacher» som i prinsippet kan ligge hvor som helst. På Fornebulandet er vi så heldige at vi har en rekke flotte og spennede geocacher som kan gi mange fine opplevelser for hele familien.

bilde (4)
Bilde: Slik kan en geocache se ut

Geocaching kan i prinsippet gjennomføres med en vanlig GPS, imidlertid er det letteste nå om dagen å laste ned appen «Geocaching» fra app store eller google. Etter å ha laget en profil trykker man ganske enkelt på «Finn geocacher i nærheten» og velger blant områdets geocacher kartet som kommer opp. Det er mange forskjellige typer geocacher, men Fornebulandet er spesielt kjent for sine mange såkalte «multi-cacher». Her vil man i det man finner den første cacheen finne en ledetråd til neste cache, som igjen kan lede videre. På denne måten får man oppdaget området på en spennende og litt uortodoks måte. Når man finner den endelige geocachen vil man finne en beholder med noen gjenstander og en liste man kan skrive seg opp på.

 

DSC_0416 (1)
Bilde: Slik ser kartet ut i appen «geocaching»

De fleste geocacher har en «beskrivelse» som sier noe om historien for hvorfor geocachen er plassert akkurat der. Uten å røpe for mye er flytrafikk, naturopplevelser og teknologi stikkord som går igjen i historiene til geocachene på Fornebu.

Hvordan gikk det så med Frode og Alexander fra styret som prøvde seg på Fornebu?

Som relativt ferske i geocachingens verden dro vi ut etter leggetid for å finne en av områdets multi-cacher. Etter å tidlig ha fått los gjennom appen ble det litt leting i mørket uten lommelykt etter første post, når den endelig ble funnet fikk vi ledetråden til andre steget som var betydelig vanskeligere. Uten å avsløre for mye hadde noen gjort seg veldig flid med plasseringen. Vi fant den til slutt, men ikke uten at Alexander hadde blitt klissvåt og Frode måtte ta på seg tenkehatten. Gleden var desto større da vi endelig «knakk koden» og vi kunne skrive inn navnene våre på lista inne i «boksen».

DSC_0421
Bilde: Alexander kløner litt med å finne cachen

TFTC (Geocacher-språk for Thanks For The Cache)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.