Child Planet Atlantis – lekeland og pedagogisk tilbud på Fornebu

5 des

child planet

Denne uken har vi besøkt Child Planet Atlantis, Fornebulandets eget lekeland på Scandic Hotell. Child Planet Atlantis er først og fremst et sted for å ha det gøy, men med et pedagogisk tilbud og eget kjøkken som tilbyr sunn og næringsrik mat.

Child Planet er nytt på Fornebu, men har drevet på Majorstua i snart 15 år. Drivkraften bak er Kari Margrethe Tovar, som opplevde at man i Norge helt manglet rendyrkede lekeland. Hennes visjon var å lage et sted der barna kunne få fantastiske opplevelser, på en trygg og pedagogisk måte. Virksomheten ble etterhvert utvidet til å omfatte Månestråle barnehage i Colosseum Park, som er kjent som en av områdets mest populære barnehager. Da eierne av Fornebu Hotell bestemte seg for å etablere et lekeland, var valget lett.

bilde (1)
Den største sklia på Atlantis var en vinner blant våre barn

«Åpen barnehage»

I tillegg til å tilby artige skiler, rør, klatrestativ og interaktive lekerom tilbyr Child Planet Atlantis noe som best kan beskrives som en «åpen barnehage» på ukedagene der grupper kan komme og leke med veiledning fra pedagoger. Både barselgrupper og barnehager er velkomne.

bilde (4)
Stokke-krybber med hjul er tilgjengelig for barn under 6 mnd, som slipper gratis inn

Bursdager og andre arrangementer

Child Planet Atlantis har også flere rom som kan leies for å arrangere barne-bursdager eller andre arrangement for barn og tenåringer. Rommene har ulike tema som prinsesse, men også disco-rom som gir en god ramme for barn helt opp i tenårene.

bilde (3)
Prinsesserommet, en slager blant småjentene

Mat og drikke

Child Planet Atlantis har egen kokk, avtale med kjøkkenet på Scandic og en velutstyrt café. Kari er opptatt av god og næringsrik mat for barn, derfor er hovedvekten av tilbudet på sunnere matvarer enn sjokolade og sukkertøy. Det var heldigvis et godt tilbud til oss voksne også, som kunne kose oss med både cappuccino og noe å bite i.

bilde
Caféutsalget i førsteetasje

Hva syns vi om Atlantis?

Vi kom en gjeng med voksne og barn i alderen 1 til 5 år, og Child Planet Atlantis falt definitivt i smak hos våre barn. Det er ingen tvil om at det var det var mer å utforske for barna over tre år. Det la i hvert fall ikke noen demper på gleden for vår sønn på 16 måneder som var i ekstase under mesteparten av oppholdet. Det var definitivt en fordel å ha et eget bord der vi voksne kunne ha en base med mat og drikke for barna, mens vi kunne ta en kaffekopp mellom slagene. Selv om Child Planet Atlantis er betydelig mindre enn konkurrentene Leos lekeland og Hoppeloppeland, er det mer enn nok av ulike aktiviteter der. Våre barn var ikke i nærheten av å få utforsket alt.

bilde (2)

Vi kommer definitivt tilbake!

Child Planet Atlantis’ hjemmesider

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.