Snarøen sjøspeidergruppe

10 nov

Snarøen sjøspeidergruppe ble etablert i 1956 og har gitt bort imot 1000 Snaroeen-sjoe_emblemungdommer en meningsfylt fritid. Speidergruppen har betydd mye for mange barn og unge som har fått oppleve gleden ved å være på sjøen og lære seg allsidige maritime ferdigheter.

Speideren har et allsidig aktivitetstilbud for barn/ungdom som har begynt i 4. klasse (9 år) eller er eldre. Speideren tilbyr muligheter til å utvikle seg til selvstendige og ansvarsbevisste medmennesker. Norges speiderforbunds program benyttes i tillegg til at sjøen og nærområder er ramme for aktivitetene.

Speiderne er delt inn i patruljer (team), som gjør ting sammen. Dette kan være praktiske oppgaver, eller turer med båt eller i skogen. Det legges vekt på allsidighet som gir den enkelte mulighet til å få prøvd seg på mange utfordringer. Overnatting under åpen himmel, på fjellet eller i skogen på vinterstid gir utfordringer som må læres å takles. Sjøspeideren er derfor ingen seilforening, men en allsidig utfordring hvor sjømannskap, andre opplevelser og gleder deles med andre under kyndig ledrskap.

Spleis 2
Spleis med fulle seil

Risørskøyta ”Spleis” er selve samlingspunktet for sjøspeiderne på Snarøya. Den har de siste 30 årene vært selve navet for den maritime opplæringen, et verktøy for utvikling av samarbeid og lagånd. Samværet på ”Spleis” er miljøskapende. Sjøspeiderne har vært på tokt med ”Spleis” mange steder langs norskekysten, men også på lengre tokt til blant annet Nederland, Storbritannia, Danmark og Sverige for å møte sjøspeidere fra andre land. En spennende skøyte som ”Spleis” virker tiltrekkende på barn og ungdom.

Sjøspeidernes visjon er å tilby stadig flere barn og unge som flytter til vårt område, et unikt samhold i levende maritime omgivelser. Med utbyggingen av Fornebu og den raskt voksende befolkningen her ute, vil sjøspeidergruppen være et viktig tilbud til stadig flere barn og unge som flytter hit.

I 2015 deltar flere av sjøspeiderne på verdensjamboree i Japan. Verdensspeiderleir avholdes vært 4. år og Norges tropp neste år er på over 900 speidere.

Det er kostbart å vedlikeholde ”Spleis”. Den har gjennomgått større reparasjoner de siste årene med blant annet utskifting av motor. Sikkerhet er viktigst og det sørges for at den fortsetter å være en trygg og sikker opplæringsskøyte for barn og unge framover. En del av aktivitetene rundt Snarøen sjøspeidergruppe er å engasjere både speiderne selv og foreldrene i å sikre ”Spleis” sin videre drift. Dette medfører at sjøspeideren er en svært rimelig fritidsaktivitet, som alle skal kunne være med på.

Kontaktperson

Gruppeleder
Hans Petter Kvalø
Telefon: 906 54 661
E-post: snaroensjo@hotmail.com

Hjemmesidehttp://snaroen.sjo.speidergruppe.org/
Møtested: Snarøya kirke

One Reply to “Snarøen sjøspeidergruppe”

  1. Min sønn er interessert i å begynne i sjøspeiderne. Han er 12 år . Har seilt optimist og feva.
    Han lurer på når der har møter og hvor mye dere er på vannet.
    Gjermund Husby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.