Helårs båndtvang på Fornebu

Bærum kommunestyret har vedtatt helårs båndtvang for Lilløya, Storøya og Nansenparken på Fornebu og vedtaket er kunngjort i Norsk lovtidend 31. mars 2016.

Hunder kan løpe fritt innenfor hundeparken på Storøya og ellers på Fornebu gjelder normale båndtvangsbestemmelser, deriblant friområdene øst på Fornebu .

Kart som viser områder omfattet av helårs båndtvang

Båndtvangsbestemmelsene for verneområdene står i områdenes forskrifter. Oversikt over naturvernområdene i Norge finnes på www.naturbase.no. I tillegg finnes det link til forskriftene med bestemmelser.  Utenom båndtvangstiden kan man kun ha hunden løs dersom man har kontroll på den. Det vil si at hunden er under oppsyn og kan kalles inn ved behov.

Fornebulandet vel oppfordrer alle til å resepektere båndtvangsreglene!  Videre oppfordrer vi hunde-eiere om å benytte Storøya Hundepark til «fri dressur», for å sikre at våre park og naturområder i minst mulig grad påvirkes av hunder som ikke er under kontroll.

Fornebulandet vel 18/1-2017

One Reply to “Helårs båndtvang på Fornebu”

  1. Helt enig, hunder skal gå i bånd . Har selv hund, har hatt hund hele mitt liv. En hund har ikke vondt av å gå i bånd. Langt bånd. Dyrelivet bør ta hensyn til. En hund som får teft av et Rådyr eller rev / som finnes i parken. Vil løpe , har sett det selv, eier hadde ikke kontroll i det hele tatt. Og dessverre er det de med store hunder som absolutt må la de gå løs, ber du dem ta de i bånd, får du huden full med kjeft. Opplevd det flere ganger. For jeg har min selvfølgelig i bånd, og da spør jeg dem pent. For de løper bort til meg, som jeg ikke liker.. Og hundelorten blir også liggende hvis de flyr vilt omkring. Så jeg oppfordrer alle om å ha de i bånd, ta vare på det fine dyrelivet vi har i parken, og barna som løper rundt, foreldrene liker heller ikke å ha løse hunder oppi vogna eller hoppende på de.

Comments are closed.