Forslag om utvidet båndtvang på Fornebu

25 aug

Ønsker du å sette deg inn i bakgrunnen for Bærum kommunes forslag om utvidet båndtvang på Fornebu? Nedenfor finner du hele høringsunderlaget Fornebulandet vel har mottatt.

Hvem skal bestemme når hunder skal være i bånd?
Hvem skal bestemme når hunder skal være i bånd?

Som Bærum kommune skriver så kommer ønsker om utvidet båndtvang både fra Obos og mange av beboerne på Fornebu.

Fornebulandet vel synes at høringen er et konstruktivt innspill, som fortjener en bred diskusjon. Vi ønsker på vegne av vi som allerede bor på Fornebu om å levere et saklig og godt argumentert svar til kommunen. Det er ikke gitt at vi lander på et av de 3 forslagene.

Vedlegg:

Mvh Fornebulandet vel v/ Park & Nærmiljø, Frank Roland

8 Replies to “Forslag om utvidet båndtvang på Fornebu

 1. Syns det hadde vært fryktelig trist om det blir utvidet båndtvang. Hunder og eiere trenger den friheten i perioden 20.8 til 1.4. Selv om det da ikke er båndtvang, så vil det ikke si at hunde-eiere kan slippe hunden fri uten tilsyn og ansvar. Oppfordrer kommunen til heller å slå ned på de som ikke tar ansvar.

 2. Jeg synes det er trist at Fornebu, som er et område preget av trivsel og omgjengelighet, skal fremstå som et hundefientlig område. De alle aller fleste hunder er vennlige og skaper glede og engasjement for unge såvel som gamle. Alle må vise respekt, og har du en hund som ikke er vennlig eller som du ikke har normal kontroll over, må du selvfølgelig ha den i bånd.
  Jeg synes derfor at forslaget om utvidet båndtvang skal avvises.

  • Sludder og pølsevev, Fornebu fremstår absolutt ikke som et hundefiendtlig område. Heller omvendt, som ett ville vesten for super-sensitive hundeeiere med hunder uten kontroll! Nå har det blitt satt opp et eget område for hunder på Storøya. Problemet er at det er alt for mange med hunder på Fornebu, og det er alltid noen som ikke tar hensyn. Få ødelegger for mange!
   Selv om flertallet av hunder skaper glede, så er det normal folkeskikk i Norge at vi spør folk før hundeeieren overrumpler ukjente med sin hund. Møter daglig på løse hunder som er helt ute av kontroll, og det er helt uakseptabelt/ulovlig (les hundeloven). Hunder hopper oppi barnevogner, hunder som er flere 100 meter unna eier, løse på stranda, store rottweilere uten bånd, etc. Hundeiere kan anskaffe lange bånd, bruke hundeparken eller flytte ut på landet. Punktum!

 3. jeg skrev kommentar for noen minutter siden, men ser at emailadressen min ble feilskrevet. Du som modererer innleggene, vennligst korriger

  • En annen vinkling på «problemet» kan være;

   Vi nekter ikke bilkjøring grunnet feilparkeringer.. men..?

   Her har kommunen rundt forbi sett sin besøkelsestid – og leverer ut bøter med rund hånd.

   Hvis det er slik at det er et stort problem med hunder som farer rundt uten kontroll og skiter der de ikke bør – uten at eier tar ansvar – så snu problemet til en mulighet for kommunen. Innfør bøtelegging av uønsket adferd. Burde tilfredsstille alle;
   1. flinke hundeiere blir ikke straffet (for noe de ikke har gjort – virker rimelig ikke sant)
   2. dårlige hundeiere må skjerpe seg
   3. kommunen får inn midler som gjør at eiendomskatt kan utsettes

 4. Det er dessverre en sterk tendens i samfunnet vårt – at all omgang med andre må skje ved lover og forskrifter. Har selv valgt å flytte ut på Storøya – og en motivasjon har nettopp vært at en av mine beste venner (Mio – en gordon setter) kan ferdes ganske fritt i et storslagent turområde i perioder hvor han hverken er til sjenanse for bufe – eller dyreliv i sårbare perioder. Samtidig har jeg brukt mye energi på å trene gutten til å komme når jeg varsler.

  Tenk etter – er det slik at vi behøver satdig flere lover og forskrifter for å bidra til at vi tar mer hensyn – og skape mer trivsel – eller blir vi stadig mer grinete og oss selv nok..?

  Terje Sand

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.