Alenejul?

16 des

Denne uken har jeg hatt en tett styremøteinnspurt med de siste møtene i 2017. I to av møtene, bl.a. i Fornebupiloten, snakket vi lenge om julekvelden og ensomhet. Etter kort tid gikk det opp for meg hvor stort dette problemet egentlig er for mange, også på vårt område.

I møtene snakket vi om de mange årsakene til at selve julaften dessverre er den mest ensomme kvelden i året for mange. At mange i utgangspunktet er enslige er en årsak, men det er dessverre mange andre grunner.

På et av møtene kom det for dagen at minst en møtedeltaker gruet seg til en julekveld i ensomhet. Umiddelbart responderte en annen med invitasjon til felles julekveldfeiring!

Fornebupiloten vedtok på møtet at vår ambisjon er at vi sammen med Fornebulandet menighet, vellene, bedrifter og frivillige skal invitere til en åpen julaften i 2018! I år rakk vi dessverre ikke å få til dette. Derfor er vi denne julen avhengige av enkeltpersoner og familier for å gjøre julaften mindre ensom.

Min erfaring er at Fornebu består av rause og positive mennesker! La oss sammen gjøre julen 2017 og Paus sitt utsagn «Vi har alt, men det er også alt vi har»  til skamme,  og vise litt ekstra raushet. Et ekstra bank på nabodøra, en blomst, en telefon, noen hyggelige ord eller tilbud om en felles julekveld sammen.

I Fornebuerklæringen fra 2006 kan vi lese: «Fornebu skal inspirere mennesker til å få frem det beste i seg selv og hverandre, og være så full av mangfoldig aktivitet at alle kan bidra. På Fornebu skal vi ha mot til å vise at vi bryr oss.»

På vegne av styret i den nyetablerte Fornebupiloten (som har sitt opphav i Fornebulandet vel), takker jeg alle for godt samarbeid! Videre ønskes at vi alle viser litt ekstra omsorg og omtanke! Med ønske om en god og fredelig jul!

Julehilsen fra styret i Fornebupiloten v/ styreleder Frank Roland

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *